Meinasin jo unohtaa, että tänään on sunnuntai ja blogiini täytyisi taas pistää arvostelu jostakin aiheesta. Kerroin tällä kertaa ensikokemuksistani Microsoftin uutukaiseen Xbox 360-pelikonsoliin, jota testasin viime vuonna DigiExpo-messuilla. Artikkeli on julkaistu Pelivoimalassa viime vuoden puolella. Nauttikaa ja kommentoikaa.

En kirjoita merkintää päivästäni tänään, mutta ensi viikolla sitten seuraavat merkinnät.




XBox 360 - Uuden sukupolven konsoli

?6715xbox360propaketti.jpg


Laite julkaistiin Suomessa: 2.12.2005
Missä testasin konsolia: DigiExpo 2005, Suomen Messukeskus 4.11.
Tietoja konsolista:

IBM CPU joka sisältää kolme 3.2GHz prosessoria.
ATI-grafiikkapiiri joka mahdollistaa realistisen teräväpiirto-pelaamisen
Neljä langatonta ohjainporttia.
Plug and Play standardin mukaiset USB-portit mahdollistavat lisälaitteiden helpon kytkemisen.
Progressiivinen DVD-toisto vakiona.
Vaihdettavilla etupaneeleilla muokkaat konsolista haluamasi näköisen.

?2555xbox360corepaketti.jpg

Ensikosketus
Ensikosketukseni XBox 360 konsoliin tapahtui DigiExpo 2005 messuilla. Kun sain ohjaimen käteeni, kädessäni tuntui kylmiä väreitä. Ajatukseni olivat vain ja ainoastaan Xbox 360:ssa. Konsoli lumosi minut heti ensimmäisillä sekuneilla. Tämä on todellakin pelaamisen uusi sukupolvi.

HDTV- eli teräväpiirtokuva
Testasin konsolia Samsungin HDTV-televisiolla, joka toi tietenkin lisää pelitunnelmaa mukaan, koska XBox360 hyödyntää HDTV-eli teräväpiirtokuvaa. Tämän huomasi erittäin hyvin varsinkin Project Gotham Racing 3 ja Call of Duty 2- pelejä pelatessa. Vielä tässä vaiheessa en valitettavasti voi mennä vertaamaan tavallista kuvaputkitelevision kuvalaatua, HDTV-kuvalaatuun. Mutta luulen, että ero ei tule kuitenkaan olemaan kovin suuri.

Pelit
Pelasin Xboxilla PGR3:sta, Kameota sekä Call of Duty 2:sta. Jokainen näistä oli ainakin graafisesti hyvin toteutettu, mutta muutamia pieniä vikoja löysin, jotka eivät minua miellyttäneet. Ensinnäkin, Kameon tyyliset pelit eivät ole ikinä minua paljoa kiinnostaneet. Sen takia Kameo tuntui minusta aivan oudolta peliltä. Painelin vain kokoajan samaa nappia ja ihmettelin kun hahmo muutti muotoaan. No mutta, ei tästä Kameosta sen enempää, varmasti ihan laadukas ja onnistunut peli, jos vain siitä edes jotain tajuaisi.
PGR 3 vuorossa. Tähän ihastuin heti ensisilmäyksellä. Kun pääsin radalle ajamaan, niin meinasin pyörtyä. Kaiken muun hienon lisäksi pelissä on niin helkutin upeat grafiikat, että ratojen ulkopuolella oleva katsomo näyttää melkein elokuvamaiselta. Talot, taivas ja muut maisemat ovat myös erittäin aidonoloisia. Kontrollit olivat betaversiossa vähän kankeat, mutta toivottavasti saisivat sitä vähän hiottua lopulliseen versioon. Myös pientä pätkimistä näkyi joissain kohdissa, fps laski ja nousi nopeatempoisesti, joka ei sinäänsä ainakaan minua pelatessa sen kummemmin haitannut. Pelattavuus oli lyhyen pelisession jälkeen mielestäni kohdallaan ja olisin viihtynyt vaikka koko päivän tämän pelin parissa.
Call of Duty 2:n oli myös pelattavuudeltaan mahtava. Kuitenkin kontrollit olivat myös hieman tönköt, mutta se voi johtua myös siitä, koska en ikinä ole ollut kova konsoli-first person shooter- pelaaja. Demo oli sama kuin PC:llä ja osasin kentän hyvin ulkoa. Pelisessioiden jälkeen fiilis oli hyvä CoD2:n Xbox 360-versiosta, ja jos arvosana pitäisi antaa, niin se olisi 8.

Itse konsoli & ohjain
XBox 360 näyttää hieman yksinkertaiselta konsolilta, joka on mielestäni hyvä. Oikeastaan voisin rehellisesti sanoa, että XBox360 kuuluu "Seksikkäät pelikonsolit" toplistaani. Konsolilla on melko hyvät tehot, jonka takia grafiikkakin on erittäin laadukasta. En löydä paljon negatiivistä sanottavaa 360:sta, koska melkein kaikki oli ainakin testattavassa versiossa kohdallaan.
Peliohjain istui erittäin mainiosti käteen ja ainakin minä tykkäsin ohjaimen ulkonäöstä. Varsinkin värikkäät "A,B..." nappulat olivat mielestäni tyylikkäät. XBox 360:n ohjaimella oli mielestäni helpompi pelata kuin alkuperäisen Xboxin jättiohjaimella. Tyylikäs ulkoasu kokonaisuudessaan kruunaa vielä päälle kaiken.

?7057boxi360kuvamuoksittu.jpg

XBox 360 ilmestyi 2.joulukuuta ja siitä julkaistaan kaksi eri versiota: Core System on riisuttu versio, joka ei sisällä kiintolevyä eikä langatonta ohjainta. Peruspaketti taas sisältää headsetin, kiintolevyn, langattoman ohjaimen yms.
Core System maksaa n.319€ ja peruspaketti 419€. 

HYVÄÄ:
- Pelien grafiikat, hdtv-tuki..
- Konsolin sekä ohjaimen ulkoasu.
- Ohjaimen istuvuus käteen.
- PGR3 owned.

HUONOA:
- Pienet kauneusvirheet.