Noniin hyvät kansalaiset. Saatte lukea ensimmäisen arvostelun täällä blogissani. Arvosteltava tuote on tällä kertaa energiajuoma Jolt Cola. Tämä energiajuoma tunnetaan tietokonepiireissä "datajuomana" ja nimi varmasti tulee siitä, kun tätä juo, jaksaa istuskella koneella pelaamassa tai irkkaamassa vaikka koko yön. Niinhän ne kaikki sanovat.
Mutta mennäänpäs heti arvostelun kimppuun. En nyt tehnyt tästä pitkää kirjoitusta, koska eipä paljon kerrottavaa moisesta juomasta ole, mutta hienoa jos pidätte.

?9091emban16.gif

Jolt Cola "The ultimate nolife drink"

?8513jolt_front.jpg

Valmistusmaa: Hollanti
Kofeiinimäärä: 200 MG/L
Ainekset: vesi, hiilihappo, sokeri, väri (E 1500), happamuudensäätöaine (E338), kofeiini (200 mg/l), sitruunahappo ja luontainen aromi.


"Kun juot jolttia, jaksat valvoa niin pitkään kuin haluat!", kerskutaan tietokonemessuilla. Tämä legendaarinen energiajuoma on valloittanut monet tietokoneen ääressä viihtyvät nuoret niin kotona, kuin laneillakin. Joltti koostuu lähinnä suuresta kofeiinin määrästä, jonka takia juoman avulla pysyy helposti hereillä. Jolttitölkissä lukee "America's Most Powerful Cola". Todentotta, jenkeissä tämä juoma on saavuttanut suuren suosion ja porukka juokin jolttia varmasti päivittäin, ei ihme heidän unettomuus.
Mennäänpä siihen varsinaiseen juoman arviointiin.

Minusta Joltti on parhaimman makuista energiajuomaa, koska se todentotta maistuu melkein tavalliselta colalta, mutta tarkkaa kun maistelee, huomaa maun, joka on kaikissa energiajuomissa. Battery tai Red Bull maistuvat mielestäni pahalle, mutta Jolt on taas aivan eri päästä. Yksi tölkki menee melko nopeasti ja suosittelenkin juomaan aina vain yhden tai kaksi tölkkiä päivässä, koska liika kofeiini voi olla haitaksi sinulle itsellesi. Taitaa muuten tuossa Joltissa olla samanverran kofeiinia kuin yhdessä kahvikupillisessakin, joten niille kenelle ei kahvi maistu, voivat vetäistä Jolttia.

Jolt Colan hinta taitaa olla siinä 1.40 - 2.00e välillä, en ihan tarkkaan tiedä, koska en ole ostanut Jolttia kaupasta, mutta kaverini kertoi että FilmTownista hän sitä ostaa ja hinta taisi olla jotain kahden euron paikkeilla.

Jolt Cola on parhaimpia energiajuomia mitä tiedän ja varmasti todella hyvä matkakaveri vaikkapa Assembly- tapahtumassa. Muistakaa kuitenkin juoda rajoitetusti, nimittäin muuten voi käydä hassusti, varsinkin nuoremmalla väellä.

Siinäpä se.

ARVOSANA: 8½

kirjoittanut: MrVice